Huis Beveiligen: Een Weergave Van De Beschikbare Alarmsystemen Op De Markt

Huis Beveiligen

Huis BeveiligenBeveiligingstechnologie is op een niveau gekomen waarbij huiseigenaren alarmsystemen kunnen installeren die volledig aan hun behoeften voldoen. Dit is de reden waarom er tegenwoordig vele soorten alarmsystemen beschikbaar zijn op de markt. Voordat u gaat winkelen voor een alarmsysteem, is het een goed idee om verschillende de types en hun eigenschappen met elkaar te vergelijken. Daarna kunt u uw keuze helder maken en een systeem selecteren dat perfect is voor uw huis.

[hr]

Bewaakte Alarmsystemen

In zijn meest elementaire vorm waarschuwt het systeem het beveiligingsbedrijf als het alarm afgaat en belt het bedrijf de huiseigenaar om te controleren of alles in orde is. Echter, dit systeem werkt via telefoonkabels en inbrekers kunnen de draden buiten gemakkelijk doorsnijden en het huis betreden. Systemen als deze kunnen voor permanente monitoring ook gebruik maken van radio- of GSM-back-up en het beveiligingsbedrijf kan in kennis worden gesteld zelfs wanneer het standaard telefoonsysteem niet werkt.

[hr]

Onbewaakte Alarmsystemen

Huis Beveiligen
Huis Beveiligen

Wanneer het alarm afgaat, klinkt er een luide sirene in huis en buitenshuis, vergezeld door zwaailichten. Normaal gesproken moeten in dit geval de buren de politie te bellen wat u het voordeel geeft dat u niet hoeft te betalen voor het monitoren. Dit systeem is onbetrouwbaar en veel huiseigenaren gebruiken dit systeem niet meer.

[hr]

Draadloze Alarmsystemen

Radiozenders en -ontvangers die op batterijen lopen worden gebruikt om een ​​verbinding te maken tussen de computers, bewegingsmelders, sirenes, sensoren en toetsenborden, rook-en brandmelders, videoschermen en centrale controlepunten. Draadloze systemen geven u het voordeel van gemakkelijke installatie zonder ingewikkelde kabels rond het huis. U hoeft ook geen monitoringdienst in te huren omdat draadloze alarmsystemen zo worden geprogrammeerd dat ze een ​​aantal vooraf bepaalde nummers bellen in geval van nood.

[hr]

Bekabelde Alarmsystemen

Dit type alarmsysteem maakt gebruik van kabels die worden aangebracht in de muren en andere hoeken en gaten van uw huis. Het maakt ook gebruik van de kracht van uw primaire elektrische bron en heeft een batterij als back-up. Veel deskundigen vinden deze alarmsystemen betrouwbaarder dan de draadloze versies, maar ze zijn duurder, permanent en de onderdelen kunnen niet gemakkelijk worden verplaatst van de ene locatie naar de andere.

[hr]

Elektrische Alarmsystemen

Huis Beveiligen
Huis Beveiligen

Tegenwoordig zijn dergelijke alarmsystemen misschien wel het populairst omdat ze naast deuren, ramen en kelderingangen kunnen worden geplaatst. Als er iemand binnenkomt zonder het systeem uit te schakelen, wordt de elektrische stroom onderbroken en klinkt er een hard geluid en wordt de politie op de hoogte gebracht.

[hr]

Alarminstallaties Met Bewegingsmelder

Deze alarmsystemen sturen patronen van microgolven, licht of ultrasoon geluid naar de ingangen van uw huis. Als iemand probeert in te breken, komt er een onderbreking in deze golven en zal het alarm van het systeem onmiddellijk de autoriteiten waarschuwen. Andere bewegingsmelders maken ook wel gebruik van lichaamswarmtedetectie met hetzelfde doel. Veranderingen in de kamertemperatuur die door de alarmsystemen worden gedetecteerd zullen het alarm activeren.

[hr]