GSM ALARM

GSM alarm: uw eigen GSM alarmsysteem

De vijf voordelen van een GSM alarmsysteem 

Wat is een GSM alarmsysteem?

Een GSM alarm is een draadloos alarmsysteem  die werkt op een normale sim kaart van het mobiele netwerk. De sim kaart word in het systeem geplaatst waarna één of twee telefoon nummers kunnen worden ingevoerd. Deze telefoon nummers krijgen in het geval van alarm automatisch een sms of telefoontje. Door de draadloze installatie is er geen telefoon lijn nodig en kan het systeem overal gebruikt worden. Bijvoorbeeld op uw boot, in uw caravan of camper, binnen uw bedrijf of gewoon in huis. Het alarm kan gemakkelijk op afstand, met behulp van een vier cijferige code, via sms in- of uitgeschakeld worden.

gsm alarm
gsm alarm

In principe zijn er twee verschillende systemen beschikbaar. Bij het ene systeem zal alleen u bij alarm een sms of telefoontje ontvangen. Bij het tweede systeem ben u aangesloten bij een meldkamer die 24 uur per dag uw huis in de gaten houd. In geval van alarm zal de meldkamer contact opnemen met u en de door u doorgegeven contactpersonen. Vervolgens kan zo nodig de politie ingeschakeld worden.

Vijf voordelen van een GSM alarmsysteem

 •  Gemakkelijk in gebruik: Het systeem is gemakkelijk in gebruik doordat er geen vaste telefoonlijn nodig is. Bovendien zijn er GSM alarmsystemen beschikbaar die volledig op batterijen lopen waardoor ook geen stroom netwerk nodig is. De meegeleverde batterijen hebben een lange levensduur van ten minste één jaar.
  .
 • Beveiligd tegen demontage: Bij normale alarmsystemen is het vaak mogelijk om het alarm te deactiveren door de telefoonlijn door te knippen. Vooral voor bedrijven waar regelmatig te zien is waar telefoonlijnen het pand binnen worden geleid of die gelegen zijn op een rustig industrie terrein zodat er genoeg tijd is om rustig en ongezien uit te vinden hoe het pand binnengedrongen kan worden, kan dit een probleem zijn. Doordat het GSM alarmsysteem niet aangesloten is op een telefoonlijn is het dus automatisch beveiligd tegen demontage.
  .
 • Op afstand bedienbaar: De draadloze verbinding stelt u in staat om het alarm vanaf iedere locatie in of uit the schakelen via een simpele sms. Dit komt goed uit aangezien het best eens voor kan komen dat u in de haast van het vertrekken vergeet om het alarm in te schakelen. In dit geval hoeft u niet weer helemaal terug te keren maar kunt u het alarm gewoon vanuit de auto of enige andere locatie inschakelen. Bovendien kunt u uw alarm code ten aller tijde voor uw zelf houden, want wanneer u iemand onverwachts toegang moet geven tot het pand kunt u dit gewoon vanaf een afstand toen.
  .
 • Snelheid: Vanwege gebruik van het mobiele netwerk is de communicatie tussen het alarmsysteem en uw mobiele telefoon of de meldkamer vele male sneller dan van een normaal alarmsysteem. Over het algemeen duurt het slechts zes seconden voordat u of de meldkamer op de hoogte gesteld word.
  .
 • Optionele alarm mogelijkheden: Buiten het fungeren als alarm bij inbraak, kan het systeem ook uitgerust worden met een temperatuur sensor. Wanneer u een boven- en ondergrens temperatuur instelt, krijg uw automatisch een bericht op het moment dat de grens overschreden word. Daarmee beschermt u uw huis, bedrijf, caravan, of boot tegen bevriezingsgevaar of oververhitting.

Het GSM alarm systeem is dus ideaal voor panden zonder telefoon lijn of stroom aansluiting, is gemakkelijk, veilig, snel, en heeft nog vele andere functies te bieden. Hoewel dit alarmsysteem nog vrij nieuw is zal het waarschijnlijk snel de overhand nemen binnen de beveiligingsmarkt.