CAMERABEVEILIGING

Camerabeveiliging

De vijf voordelen van een camerabeveiliging

Hoe werkt camerabeveiliging?

In principe zijn er twee camera beveiligingssystemen beschikbaar. Het belangrijkste verschil is dat het ene systeem met analoge camera’s werk en het andere systeem met internet protocol (IP) camera’s. Analoge camera’s sturen de beelden naar een digitale videorecorder (DVR) die het beeld omzet in een digitaal signaal en vervolgens op een harddrive opslaat. Deze harddrive kan aangesloten worden op een computer waarvan de beelden bekeken kunnen worden of via internet verstuur kunnen worden. Internet Protocol (IP) camera’s zijn direct op uw internet router of draadloos netwerk aangesloten waardoor het mogelijk is om beelden van de camera rechtstreeks via internet te bekijken. Beide systemen bieden een brede variatie aan camera’s zoals camera’s voor binnen en buiten of infrarood camera’s met een temperatuur sensor die ook gemakkelijk in het donker beelden kunnen weergeven.

Vijf voordelen van een camerabeveiliging

 1. Weten wat zich er afspeelt: Door middel van camerabeveiliging kunt u zien wat er in en rondom uw woning of bedrijf heeft afgespeeld. Sterker nog, tegenwoordig is er de mogelijkheid om de camerabeelden via internet te versturen naar uw email of direct te bekijken op een website. Hierdoor kunt u overal uw huis of bedrijf in de gaten houden zolang er een internet verbinding is. Dus zelfs op uw mobiele telefoon of iPad.
  .
 2. Mogelijkheid tot identificatie: Met name de IP camera’s leveren een hoog beeldkwaliteit met hoge resolutie. Hierdoor is het mogelijk om beelden te vergroten zodat mensen en hun handelingen duidelijk weergegeven worden. Daarnaast kunnen de beelden ten alle tijden stilgezet worden om afbeeldingen van personen van fotokwaliteit te leveren. Dus is er grote kans dat u de inbreker via een leuke foto kunt identificeren.
  .
 3. Preventieve en afschrikkende werking: Zichtbare camerasystemen hebben bij voorbaat een preventieve en afschrikkende werking. Geen enkele inbreker wil gezien worden en al helemaal niet via een beveiligingscamera beroemd worden. Met het plaatsten van een zichtbare beveiligingscamera verlaagt u dus automatisch de kans op inbraak.
  .
 4. Diversiteit: Er is een brede variatie in beveiligingscamera’s beschikbaar, zowel in functionaliteit als in prijs klasse. Er zijn camera’s voor zowel binnenshuis als buitenshuis, camera’s die alleen functioneren onder goede lichtomstandigheden en infrarood camera’s die in het donker opnames kunnen maken. Sommige camera’s geven een constante stroom aan beelden door terwijl andere reageren op beweging met behulp van een bewegingssensor of op warmte met behulp van een warmtesensor. Sommige camera’s moeten aangesloten worden en andere zijn weer geheel draadloos. De prijsklassen variëren van € 100 tot meer dan € 2000. Kortom, er is voor iedereen een systeem wat het beste bij hem of haar past qua functionaliteit en prijs.
  .
 5. Financieel voordeel: Een bijkomen voordeel van het installeren van beveiliging camera’s is dat sommige landen u een fiscaal voordeel geven in de vorm van belasting vermindering. Dit gebeurd bijvoorbeeld in België waar u 50% van de uitgaven kan inbrengen in uw belasting met een maximum bedrag van € 730. Zowel bedrijven als particulieren kunnen in Nederland een korting van minimaal 15% op hun verzekeringspremie ontvangen wanneer ze zich aansluiten bij een gezamenlijk camerabeveiliging project. Dat is dus meer veiligheid en geld besparen in één.

 

camerabeveiliging

camerabeveiliging

Er zijn verschillende alarmsystemen op de markt en de camerabeveiliging is er één van. Ten opzichte van normale alarmsystemen geeft het camera systeem vele voordelen. Rede genoeg om naast een normaal alarm ook meteen een beveiligingscamera aan te schaffen.